Poceni prenosniki

Nizkocenovni prenosniki

Pestra ponudba računalnikov na trgovskih policah raznolikih prodajalcev skriva nekaj za vsakogar. Celo tisti, ki namesto nakupa elektronskih naprav raje varčujejo, bodo presenečeni nad ugodnimi ponudbami prenosnikov v nižjih cenovnih razredih. Spričo bliskovitega razvoja tega področja so se namreč pojavili najrazličnejši modeli, med katerimi mnogi ne zahtevajo visoke začetne investicije, tako pa kličejo tiste bolj zadržane kupce.
Seveda moramo tudi pri računalnikih poudariti, da je kakovost večinoma sorazmerno povezana s ceno, kar pomeni, da najcenejši izdelek navadno velja tudi za najmanj kakovostnega. Prav zaradi bogate ponudbe pa to ne velja za celoten cenejši razred, saj v tem lahko za ugodno ceno najdemo povsem spodobne prenosnike, ki bodo zadovoljili osnovne uporabnike.

Kaj zmorejo cenejši prenosniki?

PraktičnoPoceni prenosnik vsi prenosniki, ki jih danes najdemo na prodajnih policah, so dovolj zmogljivi za osnovne uporabnike in njihova vsakdanja opravila. To pomeni, da bo tudi nizkocenovni prenosnik zmogel brez težav poganjati operacijski sistem, pa tudi drugo programsko opremo, ki jo želite uporabljati. Takšni prenosni računalniki so kot nalašč za opravljanje vsakdanjih nalog, na primer za brskanje po spletu, pošiljanje e-pošte, predvajanje multimedijskih vsebin, uporabo pisarniških programov in podobno. Še posebej so namenjeni tistim, ki prenosnik uporabljajo le občasno, saj se redni uporabniki navadno raje poslužujejo hitrejših in zmogljivejših izdelkov. Seveda pa so nizkocenovni prenosniki pisani na kožo varčnim uporabnikom, ki jim ni težko žrtvovati kančka zmogljivosti naprave v zameno za znatno nižjo ceno.
Navadno se pri nakupu računalnikov in računalniške opreme sicer izogibamo priporočilom cenejših izdelkov, a dejstvo ostaja, da tudi ti odlično služijo določenim skupinam uporabnikov. Če tudi sami nimate pretiranih zahtev glede zmogljivosti in hitrosti računalnika, bi pa radi kakšen evro pri nakupu prihranili, potem le pobrskajte po ponudbi v nižjem cenovnem razredu.